Vernieuwend Nieuws

Waarom veranderen moeilijk is

Waarom veranderen moeilijk is

We zien het heel vaak in organisatie. Er wordt een verandering aangekondigd en in 1e instantie zijn de meesten best enthousiast. Het klinkt als een positieve ontwikkeling en het doel waar we naartoe willen lijkt best oke. We houden dan vaak met een paar dingen geen rekening nml: We willen wel dat er iets veranderd, maar we willen zelf niet veranderen! Oftewel alles is oke, als wij ons gedrag maar niet hoeven te veranderen. En ook dat is geen onwil. Het is alleen zo moeilijk. Maar wat maakt veranderen moeilijk? Dat zit hem vooral in onze belemmeringen.
Wat zijn onze belemmeringen in een verandering?…..

Leuke werkvormen met LEGO

Leuke werkvormen met LEGO

In onze trainingen gebruiken we graag veel spelende werkvormen. LEGO is daar zeker ook onderdeel van. Bij werkvormen met LEGO is het gaaf om te zien, dat mensen eigenlijk niet kunnen wachten. Zodra deelnemers een zakje met LEGO of zelfs al een hele berg LEGO zien liggen, dan beginnen mensen eigenlijk meteen. Het werken met LEGO is naast heel effectief, daardoor ook een mooie manier, om mensen in de AAN stand te krijgen.
Er zijn heel veel werkvormen met LEGO, die wij regelmatig inzetten. We delen er een paar….

Situationeel leiderschap

Situationeel leiderschap

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van Situationeel Leiderschap van Hersey and Blanchard. Oftewel in elke situatie een andere vorm van leidinggeven. In onze trainingen merken we, dat veel mensen dit eerder in een training gehad hebben of er een boek over hebben gelezen, maar nog geen onderdeel is geworden van hun manier van werken. We nemen je mee in Situationeel Leiderschap en hoe je hier als manager goed mee aan de slag kan.

Mythes over Leiderschap en leiderschapsontwikkeling

Toen ik starte als leidinggevende had ik een duidelijk beeld over hoe ik een leider moest zijn, daarbij had ik ook diverse managers en directeuren, die dat beeld versterkten of er nog iets aan toevoegde. Was ik succesvol in mijn 1e jaren als manager? Onvoldoende! Ja ik wist resultaten te behalen…..

Lees meer

De fases van verandering

Een verandering start meestal met een beeld van het doel. Het is nog niet concreet hoe het eruit gaat zien en onduidelijk wat het voor iedereen in gaat houden. Het is de start van een ontdekkingsreis voor jou en je team of organisatie. En kenmerkend van een ontdekkingsreis is…

Lees meer

Creativiteit heeft iedereen

Creativiteit wordt vaak toegemeten aan mensen die enorme prestaties neerzetten in creëren van kunst of hele vernieuwende dingen ontwerpen. Inmiddels wordt steeds meer bekend over het feit dat creativiteit ook zit in andere elementen…

Lees meer

De vernieuwers van start

Start van een verandering – Een half jaar geleden werd het mij ineens duidelijk. Het was al een tijdje onrustig in mij en ik stond naar mijn idee op een kruispunt, waarvan ik de bordjes niet kon lezen. In de afgelopen 9 jaar als ondernemer was ik een pad ingegaan, …….

Lees meer

8 tips over spelend leren

Als trainer, voormalig manager en moeder herken ik als geen ander, hoe onze aangeboren nieuwsgierigheid kan worden afgeleerd. Op het moment dat mijn zoon een paar jaar geleden aangaf rekenen maar stom te vinden op school, ben ik ipv thuis de door school geadviseerde strafwerkjes met hem monopolie gaan spelen…..

Lees meer

5 inzichten over talent

In het verleden ben ik vaak bezig geweest met talenten en hun zoektocht. Zo mocht ik werken met talent tijdens o.a. diverse trainingen en inspiratiedagen en er zijn me enkele dingen opgevallen, die ik graag met jullie wil delen. Hierbij de belangrijkste 5 inzichten over Talent……..

Lees meer

10 Vernieuwende werkvormen voor virtuele sessies.

Download hieronder het e-boek met 10 werkvormen, om je virtuele teamsessies nog effectiever te maken..

Download

Stuur de download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Leidinggeven aan Verandering

Bij elke verandering of het nu gaat om gedragsverandering, een verandering in werkwijze of systeem, de leidinggevende is een crusiaal onderdeel in het resultaat. Speciaal hiervoor hebben wij diverse programma's:

- Leidinggeven aan Verandering

- Workshop Vernieuwend Leiderschap

Voor het ontwikkelen van het talent in je organisatie en zorgen, dat ze future proof zijn hebben we:

- Talent Academy

En om met je team echt een verandering in gang te zetten:

- De Box vol Werkplezier