Spellen en Werkvormen

Een divers aanbod van spellen en werkvormen

Training persoonlijke ontwikkeling & leiderschapsontwikkeling met behulp van creatieve werkvormen

Wij geloven in ervaringsgericht leren en verwerken dat in al onze trainingen. Natuurlijk is dat altijd een mix met theorie, praktijkopdrachten en reflectie.

Ervaringsgericht leren zorgt er voor, dat men niet alles in de praktijk dmv vallen en opstaan hoeft te leren. Men kan in een veilige omgeving ervaren en tot inzichten komen. Daarnaast is het zo, dat niet in elke organisatie men elkaar open en eerlijk feedback geeft, waardoor je niet altijd inzicht krijgt in het effect van jouw gedrag. Bij onze spellen en werkvormen dagen we mensen uit, om primair gedrag te laten zien en wat het effect daarvan is. Hier reflecteren we op en zorgen dat er wel feedback gegeven wordt. We dagen mensen uit te experimenteren met ander gedrag en daardoor eerste ervaringen op te doen wat wel werkt. Daarna is het werken met de praktijkopdrachten al weer een stuk makkelijker. Wat ook fijn is, is dat het spel vaak zorgt dat weerstand, om met een onderwerp aan de slag te gaan verminderd wordt.

Tevens gebruiken we spellen, om mensen op een speelse manier te oefenen met gedrag herkennen van zichzelf en anderen. Bv als we werken met MapsTell of Insights Discovery.

 

We werken met diverse spellen en leermethodieken. 

  • Ervaringsleer – Acteurs, Outdoor trainingen, Virtual Reality, rollenspellen e.d.;
  • Spelelementen – Managementgames, bordspellen, spelende werkvormen, theatersport, LEGO Serious Play, e.d.

Een overzicht van onze spellen en werkvormen

De spellen & werkvormen waar we regelmatig gebruik van maken in onze trainingen rondom leiderschap, verandering en samenwerken zijn hieronder weergegeven. De manier waarop we ze integreren hangt van het vraagstuk af. Afhankelijk van het vraagstuk werken we met 1 of meerdere passende werkvormen & methodieken. Deze spellen en werkvormen lenen zich ook goed als onderdeel van een inspiratiesessie, rondom 1 thema. 

10 Vernieuwende werkvormen voor virtuele sessies.

Download hieronder het e-boek met 10 werkvormen, om je virtuele teamsessies nog effectiever te maken..

Download

Stuur de download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Leidinggeven aan Verandering

Bij elke verandering of het nu gaat om gedragsverandering, een verandering in werkwijze of systeem, de leidinggevende is een crusiaal onderdeel in het resultaat. Speciaal hiervoor hebben wij diverse programma's:

- Leidinggeven aan Verandering

- Workshop Vernieuwend Leiderschap

Voor het ontwikkelen van het talent in je organisatie en zorgen, dat ze future proof zijn hebben we:

- Talent Academy

En om met je team echt een verandering in gang te zetten:

- De Box vol Werkplezier