Leiderschapsgame 'Unlock the Lockdown'

De Escape game voor leiderschap, teambuilding en zelforganisatie

Een aanrader voor liefhebbers van Escape games met uitdagingen op leiderschap en samenwerken

Bij ‘Unlock the Lockdown’ ga je met elkaar aan de slag, om een vaccin te vinden. De professor en leider van het onderzoeksteam is op de intensive care terecht gekomen en jullie als teamgenoten moeten het doen met alle info, die hij heeft achtergelaten. De andere deelnemers zitten op afstand (virtueel of in kleine teams in verschillende kamers). De mogelijkheden om puzzels op te lossen zijn niet voor iedereen gelijk. Je hebt elkaar nodig, maar…. niet iedereen zit bij jou in de buurt? Hierbij zal je dus als team optimaal moeten samenwerken, daarbij is de vraag hoe het leiderschap in het team is. Maar 1 iemand kan het leiderschap van de professor overnemen. Wie in de groep is hierin de beste leider en weet zowel leiderschap te tonen als het team goed te laten functioneren qua zelforganisatie?

Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden je kunt je bij deze game voor leiderschap, teambuilding en zelforganisatie richten op 3 versies:

Teambuilding: Als team ga je met elkaar aan de slag om het raadsel op te lossen en zo snel mogelijk een vaccin te vinden. Hierbij ga je kijken naar de samenwerking in het team. De winnaar is degene die zijn/haar opdracht heeft volbracht met zoveel mogelijk badges;

Zelforganisatie: Als team of leidinggevenden ga je aan de slag om het raadsel op te lossen en zo snel mogelijk een vaccin te vinden. Hierbij kijk je hoe je als team in staat bent optimaal te presteren qua zelforganisatie en het leiderschap wat daarbij hoort. De winnaar is degene die zijn/haar opdracht heeft volbracht met zoveel mogelijk badges;

Leiderschap: Als leidinggevenden ga je aan de slag om het raadsel op te lossen en zo snel mogelijk een vaccin te vinden. Hierbij beoordeel je elkaar op leiderschap en kijkt hoe jij jouw leiderschap zo kunt inzetten, dat jij de opvolger bent van de professor. De winnaar is degene die de meeste leiderschap badges heeft behaald.

Het spel kan zowel live als online gespeeld worden. De live versie wordt in subgroepen van max 3 personen gespeeld, waardoor het ook binnen de Covid richtlijnen goed speelbaar is. In de online versie kan je ook met verschillende teams tegen elkaar spelen en kijken welk team het meest effectief heeft samengewerkt. Per team wordt gekeken waar dat team het meeste in uitblinkt in het spel.

Bekijk hier onze trailer:

 

Wat ga je doen en hoe verdiep je je met een game op leiderschap, teambuilding en zelforganisatie?

Bij de live sessie krijg je per team enkele items die gevonden zijn in het laboratorium van de professor. Helaas kan je niet alles gebruiken. Verwarring alom, want je mist ook een en ander. Samenwerken zal hierin centraal staan. Hoe doe je dat, als het hele team niet bij elkaar zit? Wie zorgt er voor overzicht en duidelijkheid? Wie zorgt ervoor dat alle talenten van iedereen optimaal benut worden? Wie zorgt er voor dat we op tijd de wereld kunnen redden en het vaccin voor het virus vinden. Tussendoor zal de groep bij elkaar geroepen worden in een ‘online’ meeting. Dit is nadat via de app gestemd is op de collega’s op hun leiderschap, samenwerking ed. Elke ronde komen er nieuwe mogelijkheden bij om punten uit te delen aan elkaar op leiderschap en samenwerken.

Bij de online versie ga je in een online spel omgeving samenwerken. Iedereen ziet dezelfde omgeving en via een vergadertool ernaast ben je continu met elkaar in contact. Het nadeel is dat je afhankelijk van je rol ook andere mogelijkheden in het spel hebt en over andere info beschikt. Er zijn diverse ruimtes waar je aanwijzingen kunt vinden, maar niet iedereen kan overal naar binnen. De acties die je kunt uitvoeren hangen ook af van de badges die je verdient hebt en de rol die je hebt. Hierbij staat ook samenwerken en leiderschap centraal. Via de online omgeving krijg je vragen doorgestuurd, waarna je online kunt zien, wat voor punten of feedback jij gekregen hebt van de andere deelnemers.

Bij beide varianten is de vraag na de feedback, die je hebt ontvangen: Ga je daardoor je strategie wijzigen en experimenteren met ander gedrag? Of blijkt jouw gedrag goed te werken en hou je de ingeslagen koers aan? Centraal staat hierbij, dat je continu alert wordt gemaakt van jouw manier van samenwerken, jouw leiderschap en of zelforganisatie nu gerealiseerd wordt. (afhankelijk van de gekozen variant zal ook de feedback aangepast worden)

Wat kun je met leiderschapsgame 'Unlock the Lockdown' in het ontwikkelen van leiderschap, teambuilding en/of zelforganisatie?

Kenmerken

 • Bij het spel ga je kijken naar jouw gedrag op gebied van leiderschap, samenwerken en/of zelforganisatie;
 • Alle deelnemers zijn actief betrokken en hebben een actieve rol;;
 • Per 4-9 deelnemers speel je 1 spel, bij meer deelnemers ga je online in meerdere spelomgevingen werken en live ga je in verschillende spelrondes werken;
 • Wordt begeleid door een ervaren trainer/facilitator bij de live versie;
 • Bij de online versie kan het spel ook zonder begeleiding gespeeld worden;
 • De feedback punten kunnen tegen bijbetaling in overleg met de opdrachtgever worden aangepast, passend bij de vraag;
 • Is per facilitator geschikt voor groepen van 6 tot 9 personen voor de live versie;
 • Voor de online versie kan er gespeeld worden met 4 tot 9 spelers per kamer en in totaal kan tegelijkertijd in 10 kamers gespeeld worden. Per kamer is dan een facilitator aanwezig.
 • Heeft een minimale duur van 3 uur afh van de spelversie;
 • Start met een doelgerichte warming-up;
 • Is ook online beschikbaar voor teams op afstand, grote groepen e.d.;
 • Is naast buitengewoon leerzaam ook leuk!

Toepassingen

 • Start van het werken naar zelforganisatie voor een team;
 • Als onderdeel van een teamtraject;
 • Voor een leerzame teambuilding;
 • Als onderdeel van een academy;
 • Als onderdeel van de borging;
 • Als inspiratiesessie over samenwerken, leiderschap of zelforganisatie;
 • Verras ons met uw vraag en wij zoeken de toepassing….

Download de brochure over
‘Unlock the Lockdown’

In deze PDF krijgt u een korte toelichting over onze managementgame Unlock the Lockdown. Mocht u meer willen weten over Unlock the Lockdown of andere games, dan nemen we u graag mee in onze visie.

DOWNLOAD

Stuur download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Download de Gametrainer brochure van
‘Unlock the Lockdown’

Wil je als trainer zelf met deze methode werken, dan is dat ook mogelijk. In deze PDF krijgt u een korte toelichting over Unlock the Lockdown en over de accreditaties. Mocht u meer willen weten over Unlock the Lockdown of andere games, dan nemen we u graag mee in onze visie.

DOWNLOAD

Stuur download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Meer info over spelend inzicht krijgen in leiderschap, teambuilding of zelforganisatie met leiderschapsgame ‘Unlock the Lockdown’

Ben je benieuwd wat leiderschapsgame ‘Unlock the Lockdown’ kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Zou je als trainer zelf met deze game willen werken en gebruik willen maken van onze accreditatie mogelijkheden? Voor meer informatie over leiderschapsgame “Unlock the Lockdown’ kun je contact met ons opnemen.

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons