Ontwikkeling in Leiderschap, Samenwerken en Verandering

Training persoonlijke ontwikkeling & leiderschapsontwikkeling met behulp van creatieve werkvormen

Om te werken aan persoonlijke ontwikkeling & leiderschapsontwikkeling in onze trainingen en trajecten maken we gebruik van onze kennis uit de (neuro-) Psychologie en diverse trainingsmodellen, zoals de Roos van Leary, Situationeel Leiderschap, Beïnvloedingsvaardigheden, Communicatievaardigheden, 7 eigenschappen van Covey en nog veel meer. Onze trainingen, academies en trajecten worden zoveel mogelijk blended vormgegeven, waarbij we rekening houden met 70-20-10, om tot een optimaal leerrendement te komen. Tevens willen we graag de deelnemers de mogelijkheid geven, om te kiezen uit diverse werkvormen en leerinterventies, om optimaal in te spelen op hun leervoorkeuren en ze aan te zetten tot willen leren (zie Leren Leren). We hebben diverse bouwstenen, waarmee we de oplossingen vormgeven. Buiten de methodieken, die we gebruiken maken we veel gebruik van diverse creatieve werkvormen zoals:

  • Ervaringsleer – Acteurs, Outdoor trainingen, Virtual Reality, rollenspellen e.d.;
  • Spelelementen – Managementgames, bordspellen, spelende werkvormen, theatersport, LEGO Serious Play, e.d.

Voorbeelden van onze trainingen en trajecten

Hieronder zijn enkele van de trainingen en trajecten aangegeven, die we vaak inzetten bij bedrijven. We werken over het algemeen met maatwerk, zodat de training of het traject optimaal aansluit bij de wensen van jullie organisatie en de deelnemers. Op het gebied van Leiderschap – Samenwerken – Verandering kunnen we nog veel meer vormgeven en nemen we jullie wensen hier graag in mee.

Wilt u contact over onze trainingen & trajecten?

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op om uw vraagstuk te bespreken.

Er is iets fout gegaan. Zou u het alstublieft nog eens willen proberen?
Dank u voor uw interesse.

Neem contact op met mij

deVernieuwers - Leidinggeven aan Verandering

Leidinggeven aan Verandering

Leiderschapstraining & verander doelen gerealiseerd en je (toekomstig) leidinggevenden ontwikkeld in hun leiderschap skills.

In de training leidinggeven aan verandering gaan we de leiders uit je organisatie laten groeien en in staat stellen hun mensen mee te nemen in verandering. Dit doen we d.m.v. een traject waarbij de deelnemers gaan werken aan hun leerdoelen en afdelings- of organisatiedoelen. In de training wordt gewerkt aan een combinatie van gedrag, communicatie en leiderschap. Hierbij komen afhankelijk van de onderwerpen de onderdelen ervaren – spelen – reflectie – oefenen – borgen aan de orde.

dEVernieuwers - GeoFort Leiderschap Experience

GeoFort Leiderschap Experience

Tijdens deze dag vol uitdagende opdrachten, zoektochten, puzzels en reflecties gaan de deelnemers op ontdekkingstocht over het Forteiland van het museum het GeoFort te Herwijnen en werken ze aan de ontwikkeling van duurzaam leiderschap. Met elkaar gaan ze aan de slag om de klimaatklok te stoppen. Onderweg krijgen ze diverse opdrachten uit te voeren. Ben je op tijd voor de afspraak? Kunnen jullie deze opdrachten a la ‘Wie is de Mol’ en ‘Fort Boyard’ goed uitvoeren en samen ervoor zorgen, dat de klimaatklok gestopt gaat worden? Wie neemt de leiding en op welke manier? Wie volg je en wie niet?

deVernieuwers - Veranderfitness

VeranderFitness

Breng je team letterlijk in beweging en leer ze omgaan met verandering.

Hoe wendbaar en innovatief zijn de leiders en medewerkers in uw organisatie? De omgeving verandert in hoog tempo en vaste patronen en planning volstaan niet meer. Improvisatiekunde helpt je om snel te schakelen, creatief gebruik te maken van wat er is en samen problemen om te zetten in mogelijkheden. De principes uit het improvisatietheater stimuleren teams aantoonbaar in het vergroten van creatief denken, positief samenwerken en helder communiceren.

deVernieuwers - Leiderschap Academy

Leiderschap Academy

Ontwikkel het leiderschap in je organisatie en laat ze doelen realiseren.

In dit traject worden startende of ervaren leidinggevenden meegenomen in een traject, waarbij ze gaan groeien in hun rol als leider. Dit wordt in maatwerk vormgegeven op basis van de vraagstukken in de organisatie en de achtergrond van de deelnemers. Vaak werken we ook met een intake bij de deelnemers (als losse coaching, of in de 1e sessie) op basis waarvan het vervolg wordt vormgegeven. De theorie en oefeningen ter borging worden allemaal gekoppeld aan het overkoepelende plan, waardoor de transfer veel beter blijft hangen.

deVernieuwers - GeoFort Team Experience

GeoFort Team Experience

Tijdens deze dag vol uitdagende opdrachten, zoektochten, puzzels en reflecties gaat het team op ontdekkingstocht over het Forteiland van het museum het GeoFort te Herwijnen en werken ze aan de ontwikkeling van duurzaam samenwerken. Met elkaar gaan ze aan de slag om de klimaatklok te stoppen. Onderweg krijgen ze diverse opdrachten uit te voeren. Ben je op tijd voor de afspraak? Kunnen jullie deze opdrachten a la ‘Wie is de Mol’ en ‘Fort Boyard’ met elkaar goed uitvoeren en zo samen ervoor zorgen, dat de klimaatklok gestopt gaat worden? Ontdek ondertussen waar jullie als team (en individueel) aan zullen moeten werken, om duurzamer samen te werken.

Box vol Werkplezier

Wil je medewerkers die betrokken en energiek met hun werk bezig zijn? Binden en boeien van goede medewerkers? Een cultuur creëren of verder stimuleren waar de creativiteit en inzichten van medewerkers optimaal benut worden? De Box Vol Werkplezier is een traject dat zowel training, advisering, als een spel bevat. Het daagt management en teams uit om op energieke en actieve wijze samen de gewenste cultuur te creëren. De kracht van spelen staat hierin centraal, waarbij jij als collega/manager op luchtige en originele wijze anderen activeert. De Box kan op verschillende manieren ingezet worden van inspiratiesessie tot volledig verandertraject.

deVernieuwers - Talent Academy

Talent Academy

Ontwikkel de talenten in je organisatie en laat ze werken aan een combinatie van leer- en organisatiedoelen.

We gaan de talenten uit je organisatie laten groeien d.m.v. een traject van  bijeenkomsten, waarbij de deelnemers gaan werken aan hun leerdoelen. Er wordt gewerkt aan een combinatie van gedrag, communicatie en persoonlijk leiderschap. Hierbij komen afhankelijk van de onderwerpen de onderdelen ervaren – spelen – reflectie – oefenen – borgen aan de orde. De bijeenkomsten zijn ondersteunend aan een overkoepelend plan, wat de deelnemers vormgeven en aan het einde presenteren samen met hun persoonlijke ontwikkeling.

deVernieuwers - Vernieuwend Leiderschap

Vernieuwend Leiderschap

Hoe geef je leiding in een virtuele of blended werkomgeving?

In een online workshop ga je met elkaar aan de slag met een nieuwe manier van in contact treden met je team. Je leert te werken met de teamdynamiek van een online omgeving, werkvormen te gebruiken, om op een andere manier af te stemmen, te brainstormen en te beslissen. Door zelf te ervaren wat de kansen van het online leidinggeven zijn, leer je meer over de mogelijkheden. Tijdens het werken met deze methodieken staan we gelijk ook stil bij het omgaan, met de uitdagingen van het virtueel leidinggeven en wat mogelijke oplossingen zijn. Deze workshop is een 1e kennismaking met het virtueel leidinggeven en kan opgevolgd worden door een training.

Leiderschapsboost

LeiderschapsBoost

Soms moet je mensen even uit hun comfort zone halen, om ze echt aan te zetten tot de gewenste vernieuwing. Heb je organisatiedoelstellingen, die een boost kunnen gebruiken? Een leiderschapsprogramma wat wel wat extra reflectie in zich mag hebben? Behoefte mensen echt even met zichzelf en hun gedrag te confronteren? De LeiderschapsBoost is een programma waarin mensen voor enkele dagen uitgedaagd worden om doelen te bereiken, zichzelf uit te dagen en tot slot tot een gericht plan voor de komende tijd te komen. Outdoor, buiten de comfort zone, groepsreflectie en uitdagingen staan hierin centraal.
deVernieuwers - Teamboost

TeamBoost

Je team echt uitdagen en plannen maken voor de toekomst

Het team wordt uitgedaagd en geconfronteerd met het eigen gedrag dmv diverse indoor en outdoor oefeningen op en rondom een Fort. De oefeningen worden afgewisseld met theorie, scans en brainstorms. Na elke oefening zal een TeamReflectie plaatsvinden, waarbij we terugkijken op de oefening en wat we er als team van kunnen leren nu en in de praktijk. Er zal ook een FortRaad plaatsvinden waarbij we elkaar anoniem feedback geven. Uiteindelijk volgt er een team en individueel plan van aanpak.

Game Changer Magazine L&D editie '23

Download hieronder het Game Changer Magazine Learning & Development met ons artikel over waarom spelen en leren zo goed samengaan.

Leidinggeven aan Verandering

Bij elke verandering of het nu gaat om gedragsverandering, een verandering in werkwijze of systeem, de leidinggevende is een crusiaal onderdeel in het resultaat. Speciaal hiervoor hebben wij diverse programma's:

- Leidinggeven aan Verandering

- Workshop Vernieuwend Leiderschap

Voor het ontwikkelen van het talent in je organisatie en zorgen, dat ze future proof zijn hebben we:

- Talent Academy

En om met je team echt een verandering in gang te zetten:

- De Box vol Werkplezier

“Wat we met plezier leren, vergeten we nooit.”
Alfred Mercier

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons