deVernieuwers - Leren Leren Model

Diversiteit in leren leren

Naar een individuele aanpak in leren met eigen leerpad

Wij geloven in het belang om mensen aan te zetten tot leren in onze programma’s. We creëeren daarbij diversiteit in leren met het leren leren model en komen tot een individuele aanpak. Vraag is waar dat start. Wat zorgt ervoor dat jij enthousiast wordt van de ene oefening of trainer en van de andere helemaal niet? Dat komt doordat we allemaal op een andere manier graag starten met ons leerproces. We starten graag allemaal in onze eigen comfortzone, de vaste routines en gedragingen zijn bekend. Vervolgens willen we onszelf wel uitdagen en een stap maken naar de stretchzone. Hierin dagen we onszelf uit en gaan experimenteren met ander gedrag of routines. Dit kan soms wel spannend zijn, omdat we het niet gewent zijn. De redzone gaan we liever uit de weg. Hierin komen onze angsten en belemmerende overtuigingen naar boven, die voor stress zorgen. Toch interessant om te zien, dat mensen de rand van de redzone wel gaan opzoeken, op het moment dat men echt tot excellereren wil komen. Dit is herkenbaar in de topsport en het bedrijfsleven, als mensen al zelfvertrouwen hebben opgebouwd en klaar zijn voor het echt boven zichzelf uitstijgen. Het is van belang te leren leren, oftewel weten hoe jouw leerpad is. Tevens is het van belang dat er diversiteit is in leren, waardoor iedereen de kans heeft in de comfortzone te starten en zoveel mogelijk kan komen tot een individuele aanpak.

We denken mee met organisaties over hoe we de leerprocessen optimaal kunnen inrichten. Zijn de programma’s opgebouwd met voldoende diversiteit in leren en wat is de aansluiting op andere trajecten? Moeten mensen wel dingen leren, die ze elders al gehad hebben? Hoe zorgen we voor een individuele aanpak? Hoe zorgen we voor hen voor de verdieping of de volgende stap in hun leerproces?

In onze programma’s bouwen we momenten in waarin men keuze heeft. Keuze op welke manier men zichzelf voor wil bereiden, aan zelfstudie wil doen, wil oefenen in en buiten de training. Zelfs eventueel de keuze geven om bepaalde extra modules wel of niet te volgen.

Om meer inzicht te krijgen in leerpatronen van mensen hebben wij samen met HetTrainingsbureau het “Leren Leren” model ontwikkeld. Dit model geeft nieuwe inzichten in hoe mensen bij voorkeur leren. Dit is afhankelijk van de omgeving, wat je gaat leren (kennis, vaardigheden, gedrag) en nog veel meer aspecten. Dit om te ondersteunen om echt diversiteit in leren met het leren leren model mogelijk te maken en te komen tot een individuele aanpak. Wilt u meer weten over het Leren Leren model download hieronder dan het model en een korte toelichting daarop:

 

Stretch zone uitleg
model over leren leren

Download de pdf over het Leren Leren model

In deze PDF krijgt u een korte toelichting over het Leren Leren model. Mocht u meer willen weten over het Leren Leren model en/of hoe je diversiteit in leren optimaal inbouwt in je organisatie, dan nemen we u graag mee in onze visie.

Er is iets fout gegaan. Zou u het alstublieft nog eens willen proberen?
Dank u voor uw interesse.

Game Changer Magazine L&D editie '23

Download hieronder het Game Changer Magazine Learning & Development met ons artikel over waarom spelen en leren zo goed samengaan.

Game Changer Magazine L&D

Leidinggeven aan Verandering

Bij elke verandering of het nu gaat om gedragsverandering, een verandering in werkwijze of systeem, de leidinggevende is een crusiaal onderdeel in het resultaat. Speciaal hiervoor hebben wij diverse programma's:

- Leidinggeven aan Verandering

- Workshop Vernieuwend Leiderschap

Voor het ontwikkelen van het talent in je organisatie en zorgen, dat ze future proof zijn hebben we:

- Talent Academy

En om met je team echt een verandering in gang te zetten:

- De Box vol Werkplezier

Je kan een mens niets leren; je kan hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.

Galileo Galilei

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons