Managementgame 'de Innovatie'

Innoveer jezelf of zet het verandertraject in gang met management game ‘de Innovatie’

"Spelen is de hoogste vorm van onderzoek" - Albert Einstein

Primair gedrag komt vaak in een spel naar voren. Afhankelijk van het vraagstuk werken we daarom met managementgames, leiderschapsgames en teamgames, waarmee je inzicht krijgt in het gedrag van anderen en jezelf. Een spelende manier om inzicht te verkrijgen in gedrag en oplossingen. Bij management game ‘de Innovatie’ ga je met elkaar aan de slag om je doel te bereiken, afhankelijk van de vraag een teamdoel of een individueel doel. Je gaat ervaren wat er nodig is, om tot innovatie of gedragsverandering te komen en ervaart je eigen gedrag hierin. Wie laat het meeste het gedrag zien wat nodig is voor innovatie? Wat heb je nodig om je doel te bereiken? Hoe ben jij in staat patronen los te laten? En wat zijn je leerpunten hierin?

Er zijn 3 varianten van het spel, die beide gespeeld kunnen worden op een bordspel aan tafel en een levens grote mat:

Teambuilding: Met elkaar ga je aan de slag met een organisatie doel. Hoor van elkaar wat de stappen van alle deelnemers zijn om dit doel te bereiken. Het gedrag wat je bij teamgenoten terugziet, kan voor nieuwe inzichten in de samenwerking zorgen.

Ontwikkel innovatief gedrag: Ga in dit spel aan de gang met een zelf gekozen doel. Hoe ga je daar komen? Welke obstakels ga je overwinnen, om daar te komen? In deze variant wordt je extra uitgedaagd op wendbaarheid, lef, creativiteit en verbinding;

Realiseer je doel: Je gaat met je eigen gekozen doel aan de slag. Hierbij ligt de focus op het bereiken van je doel en de weg daarnaartoe. Wendbaarheid, Lef, Creativiteit en Verbinding helpen je om meer inzicht te krijgen in het behalen van je doel. Je spelgenoten helpen je ook met inzichten en kan dus ook als spelende manier van intervisie gezien worden. 

Het spel bestaat uit een teamspel en een individueel spel. Het individuele spel krijgt iedereen na afloop mee, zodat je hier zelf verder mee aan de slag kunt gaan. Het spel is naast een live bordspel en grote vloermat ook ook online beschikbaar voor teams op afstand, grote teams of andere redenen.

Realiseer je doelen, door jezelf te innoveren

Je start allemaal met een doel. Een gezamenlijk of individueel doel. In diverse stappen ga je hier naartoe. Wendbaarheid – Lef – Creativiteit – Verbinding staan hierbij centraal. De route is nog onbekend en ga je samen vormgeven. Hoe zorg je ervoor, dat je jouw doel gaat bereiken? En hoe zorg je ervoor, dat je daarbij het juiste gedrag laat zien? Je speelt samen en individueel. De vraag is wie als eerste de doelen en subdoelen bereikt heeft en de daarbij behorende uitdagingen tot een goed resultaat heeft weten te brengen. Dit spel staat vol uitdagingen, reflectie, feedback en meer. Het spel is soms ook onduidelijk. Wat doe je dan? Welk gedrag vertoon je? Een ervaren trainer begeleidt het spel, zodat de uitdagingen continue aanwezig blijven. Sta ook niet te kijken als de regels van het spel veranderen…… Na afloop van het spel is iedereen in bezit van het basisspel. Hiermee heb je een spel waarmee je individueel of in kleine groep nog kunt verdiepen op de uitdagingen, die het spel je geboden heeft.

Download de brochure over ‘de Innovatie’

In deze PDF krijgt u een korte toelichting over onze managementgame de Innovatie. Mocht u meer willen weten over deInnovatie of andere games, dan nemen we u graag mee in onze visie.

DOWNLOAD

Stuur de download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Download de Gametrainer brochure van ‘de Innovatie’

Wil je als trainer zelf met deze methode werken, dan is dat ook mogelijk. In deze PDF krijgt u een korte toelichting over onze managementgame de Innovatie en informatie over de accreditaties. Mocht u meer willen weten over deInnovatie of andere games, dan nemen we u graag mee in onze visie.

DOWNLOAD

Stuur de download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Wat kun je met management game 'de Innovatie' in jouw verandertraject?

Kenmerken

 • Bij het spel ga je kijken naar jouw wendbaarheid – lef – creativiteit – verbinding;
 • Alle deelnemers zijn actief betrokken en hebben een actieve rol;
 • Er wordt altijd gespeeld op een groot bord of grote mat met elkaar;
 • Per 4-6 deelnemers speel je op 1 bord, bij meer deelnemers ga je op 2 of meer borden werken;
 • Elke deelnemer krijgt een eigen management game ‘de Innovatie’ basisspel om mee te spelen. Je krijgt deze na afloop ook mee;
 • Met het ‘de Innovatie’ basisspel kun je je eigen doel en de weg daarnaartoe vormgeven;
 • Wordt begeleid door een ervaren facilitator;
 • Wordt in overleg met de opdrachtgever vormgegeven, passend bij de vraag;
 • Is per facilitator geschikt voor groepen van 4 tot 24 personen. Bij intensieve begeleiding is er 1 facilitator per tafel aanwezig;
 • Heeft een minimale duur van één dagdeel van 3 uur afh van de spelversie;
 • Is ook online beschikbaar voor teams op afstand, grote groepen e.d.;
 • Is naast buitengewoon leerzaam ook leuk!

Toepassingen

 • Boost in een verandertraject;
 • Start van een verandertraject;
 • Als onderdeel van een teamtraject;
 • Voor een leerzame teambuilding;
 • Als onderdeel van een academy;
 • Als onderdeel van de borging;
 • Als inspiratiesessie over verandering en gedrag;
 • Verras ons met uw vraag en wij zoeken de toepassing….

Meer info over spelend een verandertraject ingaan met management game ‘de Innovatie’

Ben je benieuwd wat managementgame ‘de Innovatie’ kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Wil je als trainer zelf met deze methode kunnen werken? Voor meer informatie over trainingen en accreditaties met management game “de Innovatie’ kun je contact met ons opnemen.

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons