De Vernieuwers

Netwerk van Learning & Development professionals

Samen creëeren we jouw verandertraject

Optimale oplossingen vragen vaak meerdere specialiteiten. Om deze te creëeren werken we met een netwerk van Vernieuwers. Allemaal specialisten, die staan voor het creëeren van vernieuwing op een creatieve wijze. Hierbij durven ze tegen de bestaande patronen in te gaan en je organisatie echt mee te nemen naar de toekomst. We hebben specialisten op het gebied van verandertrajecten met allemaal een eigen specialiteit. Bijvoorbeeld op het gebied van: Learning & Development, game ontwikkeling, digital learning solutions, Organisatieadvies, Visueel faciliteren, diverse trainingsmethodieken, trainingsacteurs, brainstormen en veel meer. Dit zijn over het algemeen zelfstandig professionals, die we inzetten wanneer nodig. Hieronder zie je enkele van ons netwerk van specialisten in verandertrajecten in beeld.

Anita van Veen

Trainingdesign specialist & Leiderschap energizer

Vernieuwende werkwijze:

 

In mijn trainingen laat ik mensen buiten hun comfortzone treden zonder dat ze dat door hebben. Ik bouw de trainingen en trajecten zo op, dat we starten in je comfortzone. Ik start met energie en inspiratie en voeg daar spelelementen aan toe. Daardoor staat men al snel open voor de volgende stap. Op een vernieuwende manier verleid ik mensen tot meer diepgang.

 

Achtergrond:

 

Na mijn studie Commerciële Economie ben ik 14 jaar Manager geweest in de retail. Hierbij stond het ontwikkelen van mijn mensen altijd centraal en heb ik veel ontwikkeltrajecten vormgegeven, binnen en buiten een trainingsetting. Vanuit mijn overtuiging dat je ruimte moet geven aan de persoonlijke ontwikkeling van je mensen, ben ik overgestapt naar een doelgerichte manier van trainen, waarbij door spel en creativiteit leren leuk wordt. Mijn resultaatgerichte achtergrond gecombineerd met mijn visie op leren, heeft geresulteerd in het ontwikkelen van diverse trainingsmethodieken en werkvormen zoals de Box vol Werkplezier, de Innovatiebox, het Identityboard en het Verrassend doelgerichte spel. Tevens heb ik samen met Arco Kats het Leren Leren model ontwikkeld op basis van onze vernieuwende kijik op het activeren van leren.

 

Contact:

 

anita@de-vernieuwers.nl
www.de-vernieuwers.nl

Henriëtte Kloots

Learning & Development Consultant

Vernieuwende werkwijze:

 

Waar de meeste Learning professionals gewend zijn om te ontwerpen en direct te denken in werkvormen, ben ik het meest geïnteresseerd in de analyse. Wat speelt er binnen de organisatie, wat is er nodig? Ik ga op zoek naar het antwoord op de vraag: Hebben we het hier over een leernoodzaak of is er iets anders aan de hand? En op basis van dat antwoord formuleren we een programma. Of doen we, soms heel spannend, even niks.

 

Achtergrond:

 

Mijn achtergrond is Organisatiepsychologie. Na een intensief masterjaar waarin ik ben opgeleid tot Trainer, kwam ik de arbeidsmarkt op als Psycholoog-trainer. Na vele vlieguren als Trainer rolde ik in het maken van programma’s en heb ik mezelf verder verbreed. Na een inspirerende reis naar VS ontdekte ik dat ik al die tijd al Learning specialist was. Maar het gewoon nog niet zo noemde. En ik realiseerde me ook dat ik graag met L&D van verschillende organisaties bezig ben. Daarom ben ik in 2015 voor mezelf begonnen onder de naam Pink Coat. Ik heb mezelf beloofd zoveel mogelijk bij mijn visie op leren te blijven. Namelijk: dat leren zo dicht mogelijk op de praktijk van de medewerker zit, werkelijk impact heeft en dus een organisatieprobleem oplost. En dat lukt!

 

Contact:

 

henriette@pinkcoat.nl
www.pinkcoat.nl

Ciska Harte

Game-ontwikkelaar & Leiderschap strateeg

Vernieuwende werkwijze:

 

Onze wereld verandert razendsnel. Veel van ons werk wordt overgenomen door robots en AI. De kenniseconomie, gebaseerd op linker hersenhelft gedreven managers, vervangen we door een creatie-economie, welke is gebaseerd op rechter hersenhelft gedreven leiders. Ik gebruikt de methode van ludodidactiek om je te begeleiden naar deze vorm van toekomstig leiderschap. De spellen die ik ontwikkel zijn flexibel inzetbaar en worden gebruikt tijdens teamdagen, verandertrajecten of bijvoorbeeld leiderschapsprogramma’s.

 

Achtergrond:

 

Met mijn studies Economie en Rechten, ben ik jaren werkzaam geweest in de advocatuur. In 2010 ging ik opnieuw studeren aan Nyenrode en met mijn cum laude management diploma ging ik internationaal aan de slag bij een logistieke dienstverlener. Daar vervulde ik diverse managementfuncties in binnen- en buitenland. Naast de managementtaken en interim opdrachten werkte ik mee aan de ontwikkeling van leertrajecten en talent-programma’s. Mijn passie voor kennis- en vaardighedenoverdracht die beklijven en leiderschapsvaardigheden van de toekomst, maakte dat ik mij opleidde tot ludodidacticus. Door het ontwikkelen van spellen zoals ‘The President’s Speech’, ‘Claim your success’ of ‘Discover your hidden leadership qualities’ vergroten we het rendement van Learning & Development binnen organisaties en dragen we bij aan de ontwikkeling van de leiders van morgen.

 

Contact:

 

info@velites.nl
www.velites.nl

Sanna Muijlaert

E-learning & Blended Learning Specialist

Vernieuwende werkwijze:

 

Bij de concepten en (digitale) leermiddelen die ik ontwikkel, staat de learning experience altijd centraal. De inhoud en de voorbeelden die gebruikt worden, moeten herkenbaar zijn voor de gebruiker. Geen lange lappen tekst, maar direct tot de kern komen. Dat is waar ik goed in ben: inhoud kernachtig, herkenbaar en met een sprankje humor overbrengen.

 

Achtergrond:

 

Ik ben mijn carrière begonnen bij een Blended Learning bedrijf. Als Projectmanager & Ontwikkelaar adviseerde ik klanten over de toepassing van blended learning en ontwikkelde ik blended learning oplossingen op maat. Omdat ik altijd bezig was met hoe we onze leeroplossingen nóg leuker konden maken, ben ik mij gaan verdiepen in ‘serious games’. Toen de kans voorbijkwam om bij een serious games start-up te gaan werken, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Jammer genoeg heeft deze start-up het niet gered. Maar dit heeft er wel toe geleid dat ik in 2015 voor mezelf begonnen ben! Sindsdien adviseer ik bedrijven over de toepassing van Blended Learning, ontwikkel ik maatwerk e-learning en help ik bedrijven bij de keuze voor een LMS en e-learning authoring tool.

 

Contact:

 

mail@sanna.nl
www.afdelingleren.nl

10 Vernieuwende werkvormen voor virtuele sessies.

Download hieronder het e-boek met 10 werkvormen, om je virtuele teamsessies nog effectiever te maken..

Download

Stuur de download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Vernieuwingsaanbieding

Het werken op afstand brengt nieuwe kansen en nieuwe uitdagingen. Daarom hebben we 4 aanbiedingen, om kennis te maken met ons vernieuwde bedrijf. 

 

- Workshop Vernieuwend Leiderschap

- Virtuele Intervisie sessie

- Workshop Virtuele teambuilding

- Training: Je doelen bereiken in een virtuele omgeving