De Vernieuwers

Netwerk van Learning & Development professionals

Samen creëeren we jouw verandertraject

Optimale oplossingen vragen vaak meerdere specialiteiten. Om deze te creëeren werken we met een netwerk van Vernieuwers. Allemaal specialisten, die staan voor het creëeren van vernieuwing op een creatieve wijze. Hierbij durven ze tegen de bestaande patronen in te gaan en je organisatie echt mee te nemen naar de toekomst. We hebben specialisten op het gebied van verandertrajecten met allemaal een eigen specialiteit. Bijvoorbeeld op het gebied van: Learning & Development, game ontwikkeling, digital learning solutions, Organisatieadvies, Visueel faciliteren, diverse trainingsmethodieken, trainingsacteurs, brainstormen en veel meer. Dit zijn over het algemeen zelfstandig professionals, die we inzetten wanneer nodig. Hieronder zie je enkele van ons netwerk van specialisten in verandertrajecten in beeld.

Anita van Veen

Trainingdesign specialist & Leiderschap energizer

Vernieuwende werkwijze:

In mijn trainingen laat ik mensen buiten hun comfortzone treden zonder dat ze dat door hebben. Ik bouw de trainingen en trajecten zo op, dat we starten in je comfortzone. Ik start met energie en inspiratie en voeg daar spelelementen aan toe. Daardoor staat men al snel open voor de volgende stap. Op een vernieuwende manier verleid ik mensen tot meer diepgang.

Achtergrond:

Na mijn studie Commerciële Economie ben ik 14 jaar manager geweest in de retail. Hierbij stond het in gang zetten van verandering en het ontwikkelen van het leiderschap van mijn mensen altijd centraal en heb ik veel ontwikkeltrajecten vormgegeven, binnen en buiten een trainingsetting. Vanuit mijn overtuiging dat je ruimte moet geven aan de persoonlijke ontwikkeling van je mensen, ben ik overgestapt naar een doelgerichte manier van trainen, waarbij door spel en creativiteit leren leuk wordt. Mijn resultaatgerichte achtergrond gecombineerd met mijn visie op leren, heeft geresulteerd in het ontwikkelen van diverse trainingsmethodieken en werkvormen zoals de Box vol Werkplezier, de Innovatiebox en het Identityboard. Mijn geloof in het feit, dat je altijd moet kijken hoe je mensen kunt activeren, door dingen leuker te maken heeft geresulteerd in  het ontwikkelen van games als ‘De Innovatie’ en ‘Unlock the Lockdown’. Het Leren Leren model heb ik ontwikkeld op basis van onze vernieuwende kijk op het activeren van leren. Trajecten en trainingen die ik ontwikkel en uitvoer zijn gericht op deze visie. Omdat ik geloof in synergie werk ik graag met een netwerk van Vernieuwers samen en zet ieders talent in voor het optimale resultaat.

Contact:

anita@de-vernieuwers.nl
www.de-vernieuwers.nl

Evie Schürmann

Ideeënkanon & Bruggenbouwer

Vernieuwende werkwijze:

In mijn sessies breng ik het startpunt, proces en het einddoel letterlijk voor je in kaart. Naast mijn jarenlange ervaring met verandermanagement werkte ik eerder als Business Developer, Scrum Master, Agile Coach en Business Consultant. Het liefst omschrijf ik mezelf als enabler. Want in elk verander- of innovatietraject betrek ik mens, proces en product vanuit de inhoud om vervolgens tot een transparante strategie te komen, die gedragen wordt binnen de organisatie. Ik ben een kordate verbeteraar die graag door samenwerking met anderen altijd voor het resultaat gaat. Gericht op het creëren van flow redenerend vanuit het perspectief van stakeholders.

Achtergrond:

Ik krijg energie van het leggen van verbinding op inhoud en tussen mensen. Ik ben gedreven, creatief, communicatief en in staat om organisaties en hun processen snel te overzien. Mijn visie: Organisaties van de toekomst zijn die organisaties die het volledige potentieel van hun medewerkers kunnen benutten en dit om kunnen zetten in werkplezier. Juist dan gaat een organisatie floreren. Wil je bijblijven of de concurrent de baas zijn? Dan moet je innoveren of veranderen. Hierbij staat de mensen centraal. Als je mensen niet meekrijgt in de verandering of innovatieslag, dan kom je er niet. Ik help grip en zicht krijgen op het veernader- of innovatietraject en dit concreet te maken, zodat je bestaansrecht behoudt en relevant blijft.

 

 

Contact:

evie@de-vernieuwers.nl

Linda van der Steen

Organisatieverandering, communicatie & teamontwikkeling specialist

Vernieuwende werkwijze:

Tijdens mijn sessies laat ik deelnemers het constructieve gesprek voeren en de
verandering ervaren. Samen met de klant kijk ik naar de maximaal haalbare resultaten en zet me hiervoor in! Met enthousiasme en een goede dosis kennis van organisaties help ik teams verder. Op een Vernieuwende manier breng ik teams dichter bij elkaar.

Achtergrond:

Na mijn studie Communicatie deed ik een studie verandermanagement en een
postacademische opleiding tot gedragsveranderaar. Met deze kennis op zak begon ik in het communicatievak bij de overheid. Hierbij stond de politiek bestuurlijke omgeving centraal. Al snel ging ik aan de slag met organisatieontwikkeling. Met zelfsturing en systeemdenken als belangrijke uitgangspunten. Dit deed ik vanuit de overtuiging dat iedereen kan leren in de juiste omgeving. Vanaf dat moment begon ik met sessies en workshops begeleiden. Veel van deze workshops waren gericht op ervaringsgerichte leermethoden zoals Lego Serious Play en Friday Night at the ER. Ik mocht teams helpen met teamontwikkeling en procesoptimalisatie. Mijn enthousiasme en ervaring van gedrag zorgen voor een prettige workshop met ruimte om van elkaar te leren.

Contact:

linda@de-vernieuwers.nl

Patricia Dokter - Schultze Kool

Insights trainer en (game) facilitator

Vernieuwende werkwijze:

Door de gedragscomponent van Insights te gebruiken, geef ik de deelnemers inzicht in hun eigen gedrag en de impact hiervan op anderen. Ik daag deelnemers graag uit, en hou ze actief met verschillende werkvormen en oefeningen. Door mijn vele ervaring met virtueel trainen via onder andere Miro, kan ik training ook virtueel aanbieden als live bij elkaar komen niet kan.

Achtergrond:

Na mijn studie Bedrijfskunde, met specialisatie Management van Verandering aan de Erasmus Universiteit, heb ik na een aantal jaar private bedrijven voornamelijk binnen de (semi)overheid gewerkt. In de functies van projectleider, inkoopadviseur en manager merkte ik dat het faciliteren van sessies een steeds groter onderdeel van mijn werk werd. Menselijk gedrag vind ik fascinerend, en daarom heb ik accreditatie tot Insights Practitioner gevolgd. Sindsdien geef ik teameffectiviteit sessies aan teams, onder andere met Insights. Ik geniet ervan als deelnemers bewustwordingen krijgen over hun eigen gedrag en waardoor teams beter gaan functioneren. 

 

Contact:

patricia@de-vernieuwers.nl

Marieke van Laar

(Online) Trainer

Vernieuwende werkwijze:

Al 25 jaar ben ik bevlogen van improvisatietheater, een mindset die altijd een rol
speelt in mijn trainingen. Tijdens corona bleken de fundamenten van improviseren zeer waardevol: een positieve houding naar verandering, denken in mogelijkheden en niet in beperkingen, pionieren en fouten maken, samenwerken en elkaar laten schitteren. Door mijn achtergrond als theatermaker, L&D deskundige en taaltrainer zijn mijn trainingen enorm publieksgericht: hoe betrek je actief en interactief de verschillende leerders en luisteraars.

Achtergrond:

Na mijn studie Nederlands en Afrikaans ben ik het onderwijs in gegaan. Als docent Nederlands en inburgering en als manager van diverse trainingsorganisaties. Ik kom tot mijn recht als ik als pionier iets kan opzetten: inburgeringsscholen, een examenbureau, een corporate academy, en leerevenmenten. Door mijn ervaring als manager en als L&D-manager bij een internationaal technologisch bedrijf heb ik een scherp beeld van de uitdagingen van (lerende) organisaties. Mijn expertises zijn zakelijk improviseren, (online) presenteren en (online en hybride) train-de-trainer. In bijeenkomsten waar leren door te dóen, samenwerken en communicatie een rol spelen. Het doel in mijn online en hybride trainingen en events is altijd dat alle deelnemers -online en offline- volwaardig en betrokken deelnemers kunnen zijn.  

Contact:

marieke@de-vernieuwers.nl

Ingeberte Uitslag

On/Offline & Hybride trainer & facilitator

Vernieuwende werkwijze:

Leren en veranderen gaat zoveel makkelijker als je motivatie voelt en een nieuw
potentieel ontdekt. Bij het ontwerpen van learning experiences integreer ik daarom personal leadership én het grotere plaatje. Het liefst in een luchtige vorm waar je energie van krijgt en wat waardevol reflectiemateriaal oplevert. Bijvoorbeeld door middel van toegepaste improvisatie, de ultieme workout voor je adaptability muscle. Ik blijf daarbij alert op momenten dat verdieping of confrontatie van meerwaarde zijn.

Achtergrond:

‘Hoe zorgen we ervoor dat jij je niet gaat vervelen?’ De leidinggevende die mij deze vraag ooit stelde, had al snel door dat ik regelmatig een uitdaging zoek. Dus gaan we online werken? Hybride meetings? Kom maar op! Ik heb daarbij veel aan mijn jarenlange ervaring in het improvisatie theater, daar heb ik skills geleerd die goed van pas komen in een snel veranderende wereld. De impro mindset helpt mij ook tijdens teamsessies, gespreksleiding en trainingen op het gebied van conflict management en polarisatie strategie. Daar komt ook mijn maatschappelijke betrokkenheid tot uiting. Het kruispunt van samenwerken en samenleven vind ik mateloos interessant en heb ik uitgebreid leren kennen en waarderen tijdens mijn studie en in mijn rol als projectcoördinator bij een stichting voor duurzame ontwikkeling. De internationale trainingen die ik in dat kader heb verzorgd en het teamwork met collega-trainers staan aan de basis van mijn huidige werk.

Contact:

ingeberte@de-vernieuwers.nl

Janine van Grevenstein

Systemisch Trainer en Teamcoach

Vernieuwende werkwijze:

Mijn kracht ligt in het zien wat er is, de vinger op de zere plek leggen en van daaruit beweging creëren. Of het nu gaat om spaakgelopen communicatie, een proces waar de flow uit is of een team dat moeite heeft optimaal te presteren: ik zie, ik confronteer en wij overwinnen. Liefst met een flinke dosis plezier! Ik werk graag systemisch, een methodiek om te ervaren wat er op dat moment echt speelt.

Achtergrond:

Van huis uit ben ik Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Hier is mijn voorliefde voor het doorgronden geboren. Het gedrag van mensen heeft me altijd geboeid en blijft me fascineren. Ik werk met methodes als Insights en DISC om op gedragsniveau handreikingen te doen. Systemisch werk voeg ik daar nu aan toe, het brengt je in het hier en nu en geeft inzichten in wat er nu blokkeert. Ik geloof in een goede afwisseling tussen hoofd, hart en lijf – in analyse en ervaren, in denken en doen. Juist die combinatie brengt een team en organisatie verder, met respect voor elkaars ervaringen. Mijn stijl is daadkrachtig, doorgrondend, oordeelloos en ervarend. Ik blijf ontdekken en doe dat graag ook met jou!

 

Contact:

janine@de-vernieuwers.nl

Katja de Jong

Trainer, counselor, coach

Vernieuwende werkwijze:

Met mijn enthousiaste manier van werken weet ik een groep snel en effectief aan het werk te krijgen. Mensen voelen zich bij mij vertrouwd; ik werk rustig, met goede energie en een open houding. Zo worden ze uitgedaagd op een diepere laag aan het werk te gaan. Mede dankzij de inzet van spel elementen zullen ze daardoor makkelijker in staat zijn een volgende stap te zetten.

Achtergrond:

Met mijn studie bedrijfskunde op zak ben ik 25 jaar actief geweest in de retail. Naast inkoper en teamplayer in ’s lands mooiste warenhuis, heb ik samen met mijn man een eigen bedrijf gehad in baby-en kinderkleding. Als retailmanager en MT-lid heb ik de nodige groepsprocessen meegemaakt en ongelooflijk veel geleerd. Inmiddels ben ik 5 jaar zelfstandig Trainer/counselor/coach en werk ik met veel plezier met groepen en individuen. Niks leuker dan mensen uit te dagen een stap te durven zetten, waardoor ze hun groei kunnen ervaren.

 

Contact:

katja@de-vernieuwers.nl

Judith Vinkenvleugel

Doendenker, facilitator, communicatie- en participatiespecialist

Vernieuwende werkwijze:

Als facilitator en sparringpartner begeleid ik (management)teams in teambuilding, verandering en inclusieve strategie-ontwikkeling. Met mijn Vernieuwende manier van werken breng ik positieve beweging in teams en organisaties, een andere blik, veel vragen en veel energie! Ik werk vanuit de overtuiging dat je als team enorm kunt versnellen en verdiepen door eerst te vertragen. Start met focus op jezelf, het team, het vraagstuk. Dat doe ik bijvoorbeeld met een eenvoudige adem- of aandachtoefening. Vertragen zorgt voor optimale focus en een krachtig resultaat! Ik werk met diverse creatieve werkvormen, zoals Lego Serious Play.

Achtergrond:

Van een journalistieke opleiding, ruim 20 jaar ervaring als communicatieadviseur en projectleider in het publieke domein, communicatietrainer, facilitator van strategische sessies tot yogadocent: in mijn rugzak vind je een verscheidenheid aan tools en ervaringen die ik inzet voor mijn Vernieuwende werksessies. Ik krijg energie van ‘big hairy problems’ en neem deelnemers op een energieke manier mee in hun proces om tot nieuwe oplossingen of concrete aanpak te komen.

Contact:

judithv@de-vernieuwers.nl

Game Changer Magazine L&D editie '23

Download hieronder het Game Changer Magazine Learning & Development met ons artikel over waarom spelen en leren zo goed samengaan.

Game Changer Magazine L&D

Leidinggeven aan Verandering

Bij elke verandering of het nu gaat om gedragsverandering, een verandering in werkwijze of systeem, de leidinggevende is een crusiaal onderdeel in het resultaat. Speciaal hiervoor hebben wij diverse programma's:

- Leidinggeven aan Verandering

- Workshop Vernieuwend Leiderschap

Voor het ontwikkelen van het talent in je organisatie en zorgen, dat ze future proof zijn hebben we:

- Talent Academy

En om met je team echt een verandering in gang te zetten:

- De Box vol Werkplezier

“De mensen die gek genoeg zijn om te denken dat ze de wereld kunnen veranderen, zijn degenen die het doen.”

Steve Jobs

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons