GeoFort Leiderschap Experience

Geofort Leiderschap Experience

Ontwikkel duurzaam leiderschap tijdens een actieve en confronterende experience

Tijdens deze dag vol uitdagende opdrachten, zoektochten, puzzels en reflecties gaan de deelnemers op ontdekkingstocht over het Forteiland van het museum het GeoFort te Herwijnen en werken ze aan de ontwikkeling van duurzaam leiderschap. Met elkaar gaan ze aan de slag om de klimaatklok te stoppen. Onderweg krijgen ze diverse opdrachten uit te voeren. Ben je op tijd voor de afspraak? Kunnen jullie deze opdrachten a la ‘Wie is de Mol’ en ‘Fort Boyard’ goed uitvoeren en samen ervoor zorgen, dat de klimaatklok gestopt gaat worden? Wie neemt de leiding en op welke manier? Wie volg je en wie niet?

Duurzaam Leiderschap is gericht op de juiste balans tussen persoonlijke, sociale, ecologische en economische belangen met als doel groei voor mens en organisatie, op korte en lange termijn. Een duurzaam leider geeft leiding vanuit authenticiteit en persoonlijk leiderschap.  Hoofd, hart en handen werken samen om doelen te realiseren. Duurzaam leiderschap is een relatief nieuwe vorm van leiderschap en sluit aan bij andere ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben deze theorie vorm gegeven op basis van: de 3 P’s (People – Planet – Profit, de theorie over Secure Base Leadership en Franklin Covey.

Tijdens de dag starten we met een Kick-off met inspiratie rondom de theorie van duurzaam leiderschap en de context waarbinnen deze dag vanuit de organisatie gaat plaatsvinden. Het team krijg hier de reistas waarin alle info zit, die ze opstart voor de Experience.

We werken met diverse opdrachten, waarbinnen we ook met vragen werken, die gekoppeld zijn aan de theorie van duurzaam leiderschap en het ontwikkelen daarvan. Dit eventueel gekoppeld aan vragen die bv passen bij de lange termijn visie en doelen van de organisatie.

Tijdens de dag vinden er 2 FortRaden plaats. Een moment van rust en bezinning. Tevens het moment waarop de teamleden naar elkaar uitspreken hoe de samenwerking tot nu toe gaat en hoe dingen beter kunnen. Hierbij gaan we ook anoniem aangeven wie in de groep we volgen mbt duurzaam leiderschap en waarom. Er kan ook gekozen worden, om een leider voor de volgende ronde uit te kiezen. In de 2e reflectieronde kijken we of we een verandering zien in de manier van samenwerken en wie we volgen in het team, maar ook wie we een duwtje in de rug willen geven en waarom.

Als toevoeging kan er gekozen worden, om de dag uit te breiden met een Persoonlijke Analyse en/of coaching voorafgaan aan de dag; Achteraf kan gekozen worden om in een aparte sessie of coaching mensen te laten presenteren waar ze mee aan de slag willen gaan.

Maak met elkaar een gericht plan en ontwikkel duurzaam leiderschap

Als de klimaatklok gestopt is, of de tijd voorbij is komt er ruimte om te gaan kijken wat we geleerd hebben hiervan. Dit kan op verschillende manieren:

FeedForwardBaan: Hierin gaan wij onze observaties met elkaar delen en bespreken. We gaan verbanden leggen, tussen wat er die dag gebeurd is en hoe dit terugkomt in de praktijk. Hiervoor gaan we langs diverse ervaringen op het terrein en vragen op basis daarvan steeds over bepaalde onderdelen hoe men elkaar ervaren heeft. Er vindt dan steeds een speeddate plaats, waarbij men elkaar van FeedForward gaat voorzien, hoe de ander kan werken aan Duurzaam Leiderschap.

BrainStormBaan: We gaan langs diverse inspirerende locaties op het GeoFort en stimuleren verschillende delen van het brein. Elke keer staan we stil bij 1 of meer vragen en ga je individueel brainstormen. Na de BrainStormBaan ga je zelf aan de slag met het samenbrengen van de inspiratie en maak je een 1e aanzet voor een plan van aanpak voor de ontwikkeling van jouw Duurzaam Leiderschap.

In de 2 daagse versie, zal de BrainStormBaan en de FeedForwardBaan gekoppeld worden en plaatsvinden op dag 2. Daarnaast is er meer tijd en ruimte voor de uitwerking van het plan en presentaties.

Download de brochure over de GeoFort Leiderschap Experience

In deze PDF krijgt u een korte toelichting over de GeoFort Leiderschap Experience en de ontwikkeling van duurzaam leiderschap.

Wil je als trainer zelf met deze methode werken, dan is dat ook mogelijk. Mocht u meer willen weten over deze of andere leerervaringen, dan nemen we u graag mee in onze visie.

DOWNLOAD

Stuur download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Wat kun je met de GeoFort Leiderschap Experience in de ontwikkeling naar duurzaam leiderschap?

Kenmerken

 • Je speelt met elkaar in de buitenlucht en in de gebouwen van een prachtig museum Fort;
 • De dag kan voorafgegaan worden door een persoonlijkescan, die als input geldt voor de dag;
 • Bij het spel ga je kijken naar jullie duurzame leiderschap en de uitdagingen daarbinnen;
 • Alle deelnemers zijn actief betrokken en hebben een actieve rol;
 • Per 4-10 deelnemers speel je in 1 groep. Bij meer deelnemers ga je in meer groepen werken;
 • Wordt begeleid door een ervaren facilitator en minimaal 1 trainer;
 • Er vinden 2 FortRaden plaats waarbij we kijken naar de effectiviteit van het leiderschap;
 • Wordt in overleg met de opdrachtgever vormgegeven, passend bij de vraag;
 • Heeft een minimale duur van 1 dag, maar kan ook in 2 dagen gedaan worden;
 • Is naast buitengewoon leerzaam ook leuk!

Toepassingen

 • Boost in een traject rondom verandering, B-corp ontwikkeling, Impact organisatie worden;
 • Start van een verandertraject;
 • Als onderdeel van een leiderschapstraject;
 • Ontwikkel Duurzaam Leiderschap bij jouw leidinggevenden;
 • Voor een leerzame leiderschapstraining;
 • Als scan van waar je staat als leiders;
 • Als inspiratiesessie over leiderschap;
 • Verras ons met uw vraag en wij zoeken de toepassing….

Meer info over spelend ontwikkelen van duurzaam leiderschap met de GeoFort Leiderschap Experience

Ben je benieuwd wat de GeoFort Leiderschap Experience kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Wil je als trainer zelf met deze methode kunnen werken? Voor meer informatie over trainingen en accreditaties met management game “de Innovatie’ kun je contact met ons opnemen.

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons