'Out of the box' Escape

Werk aan teambuilding en geef inzicht in hun innovatiekracht

Denk 'out of the box' om in the box te komen

De ‘Out of the box’ Escape neemt je mee in een zoektocht naar innovatie. Je moet ‘out of the box‘ denken om ‘in the box’ te komen. In de box, omdat je d.m.v. een flexibele escaperoom aan de slag gaat, om een schatkist te openen, waarna je verder op zoek gaat naar oplossingen voor je vraagstuk. Wil je je team losmaken om tot innovatieve ideeën te komen? Een gave teambuildingsessie met inhoud? Het team leren dealen met aannames en overtuigingen, die je tegenhouden om ‘out of the box’ te denken?

De Escaperoom die werkt aan teambuilding & innovatiekracht

Je team wordt uitgedaagd in 2 teams, om samen op zoektocht te gaan en diverse vraagstukken op te lossen. Hiermee worden de overtuigingen die innovatie kunnen beperken beetgepakt, om vervolgens met het team de vervolgstap te maken en een innovatievraagstuk op te lossen. Afhankelijk van het vraagstuk gaan we dieper in op: Wat is het vraagstuk? Waar komt het vraagstuk vandaan? Wat bedoelen we met de vraag? Waarom willen we dit vraagstuk opgelost hebben en door wie? Daarna gaan we kijken welke aannames en patronen ons vasthouden in dit traject, om vervolgens deze los te laten en te brainstormen. We kiezen criteria en komen tot oplossingen. Indien gewenst maken we ook de stap naar een gericht actieplan. De deelnemers krijgen inzicht in hun onderlinge communicatie en hun aannames en overtuigingen. Er wordt meestal een innovatievraagstuk van de organisatie stapsgewijs aangepakt.

Creëeren van creativiteit en loslaten van patronen

Om tot creativiteit te komen is vaak 1 van de belangrijkste obstakels het loslaten van vaste patronen. Dat is voor veel mensen moeilijk. Ook blijft men vaak vasthouden aan aannames die gedaan worden. Vaak zijn mensen zich niet bewust van het feit dat ze dit doen. Om hierin bewustwording te creëren, hebben we deze Innovatiebox ontwikkeld. Hij is ooit speciaal ontwikkeld voor een bedrijf, wat de 4 gedragsdoelen in de organisatie wilde laten doorleven. Het bleek dat na deze doorleving d.m.v. de Innovatiebox men nog maandenlang elkaar aan het aanspreken was op aannames en vaste patronen. Hierdoor kon men veel meer creatieve ruimte pakken in de organisatie.

Hoe kan je werken aan loslaten van patronen en teambuilding?

Kenmerken ‘Out of the box’ Escape

  • Is geschikt voor groepen van 8 tot 30 personen;
  • Er wordt gewerkt in 2 aangrenzende ruimtes, waar een huiskamerachtige setting is;
  • Is een combinatie van spel en reflectie;
  • Er wordt altijd ingegaan op aannames en vaste patronen binnen het spel en binnen de samenwerking;
  • De workshop duurt minimaal 3 uur;
  • Activeert creatief denken individueel en in samenwerkingsverband.

Toepassingen ‘Out of the box’ Escape

  • Voorbereiding op een brainstorm;
  • Onderdeel van een training;
  • Onderdeel van een beleidsdag;
  • Kan op een uitgebreidere manier onderdeel zijn van een game, die onder een teamcoaching ligt.

Meer info over het loslaten van patronen, werken aan teambuilding en activeren van creativiteit 

Ben je benieuwd wat de ‘Out of the box’ Escape kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Voor meer informatie over het loslaten van patronen, werken aan teambuilding en activeren van creativiteit kan je contact met ons opnemen.

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons