Game Out of the Box Escape

'Out of the box' Escape

Werk aan teambuilding en geef inzicht in hun innovatiekracht

Denk 'out of the box' om in the box te komen

De ‘Out of the box’ Escape neemt je mee in een zoektocht naar innovatie. Je moet ‘out of the box‘ denken om ‘in the box’ te komen. In de box, omdat je d.m.v. een flexibele escaperoom aan de slag gaat, om een schatkist te openen, waarna je verder op zoek gaat naar oplossingen voor je vraagstuk. Wil je je team losmaken om tot innovatieve ideeën te komen? Een gave teambuildingsessie met inhoud? Het team leren dealen met aannames en overtuigingen, die je tegenhouden om ‘out of the box’ te denken?

De Escaperoom die werkt aan teambuilding & innovatiekracht

Je team wordt uitgedaagd in 2 teams, om samen op zoektocht te gaan en diverse vraagstukken op te lossen. Hiermee worden de overtuigingen die innovatie kunnen beperken beetgepakt, om vervolgens met het team de vervolgstap te maken en een innovatievraagstuk op te lossen. Afhankelijk van het vraagstuk gaan we dieper in op: Wat is het vraagstuk? Waar komt het vraagstuk vandaan? Wat bedoelen we met de vraag? Waarom willen we dit vraagstuk opgelost hebben en door wie? Daarna gaan we kijken welke aannames en patronen ons vasthouden in dit traject, om vervolgens deze los te laten en te brainstormen. We kiezen criteria en komen tot oplossingen. Indien gewenst maken we ook de stap naar een gericht actieplan. De deelnemers krijgen inzicht in hun onderlinge communicatie en hun aannames en overtuigingen. Er wordt meestal een innovatievraagstuk van de organisatie stapsgewijs aangepakt.

Creëeren van creativiteit en loslaten van patronen

Om tot creativiteit te komen is vaak 1 van de belangrijkste obstakels het loslaten van vaste patronen. Dat is voor veel mensen moeilijk. Ook blijft men vaak vasthouden aan aannames die gedaan worden. Vaak zijn mensen zich niet bewust van het feit dat ze dit doen. Om hierin bewustwording te creëren, hebben we deze Innovatiebox ontwikkeld. Hij is ooit speciaal ontwikkeld voor een bedrijf, wat de 4 gedragsdoelen in de organisatie wilde laten doorleven. Het bleek dat na deze doorleving d.m.v. de Innovatiebox men nog maandenlang elkaar aan het aanspreken was op aannames en vaste patronen. Hierdoor kon men veel meer creatieve ruimte pakken in de organisatie.

Wat ga je doen en hoe verdiep je je met een game op leiderschap, teambuilding en zelforganisatie?

Bij de live sessie krijg je per team enkele items die gevonden zijn in het laboratorium van de professor. Helaas kan je niet alles gebruiken. Verwarring alom, want je mist ook een en ander. Samenwerken zal hierin centraal staan. Hoe doe je dat, als het hele team niet bij elkaar zit? Wie zorgt er voor overzicht en duidelijkheid? Wie zorgt ervoor dat alle talenten van iedereen optimaal benut worden? Wie zorgt er voor dat we op tijd de wereld kunnen redden en het vaccin voor het virus vinden. Tussendoor zal de groep bij elkaar geroepen worden in een ‘online’ meeting. Dit is nadat via de app gestemd is op de collega’s op hun leiderschap, samenwerking ed. Elke ronde komen er nieuwe mogelijkheden bij om punten uit te delen aan elkaar op leiderschap en samenwerken.

Bij de online versie ga je in een online spel omgeving samenwerken. Iedereen ziet dezelfde omgeving en via een vergadertool ernaast ben je continu met elkaar in contact. Het nadeel is dat je afhankelijk van je rol ook andere mogelijkheden in het spel hebt en over andere info beschikt. Er zijn diverse ruimtes waar je aanwijzingen kunt vinden, maar niet iedereen kan overal naar binnen. De acties die je kunt uitvoeren hangen ook af van de badges die je verdient hebt en de rol die je hebt. Hierbij staat ook samenwerken en leiderschap centraal. Via de online omgeving krijg je vragen doorgestuurd, waarna je online kunt zien, wat voor punten of feedback jij gekregen hebt van de andere deelnemers.

Bij beide varianten is de vraag na de feedback, die je hebt ontvangen: Ga je daardoor je strategie wijzigen en experimenteren met ander gedrag? Of blijkt jouw gedrag goed te werken en hou je de ingeslagen koers aan? Centraal staat hierbij, dat je continu alert wordt gemaakt van jouw manier van samenwerken, jouw leiderschap en of zelforganisatie nu gerealiseerd wordt. (afhankelijk van de gekozen variant zal ook de feedback aangepast worden)

Hoe kan je werken aan loslaten van patronen en teambuilding?

Kenmerken ‘Out of the box’ Escape

  • Is geschikt voor groepen van 8 tot 30 personen;
  • Er wordt gewerkt in 2 aangrenzende ruimtes, waar een huiskamerachtige setting is;
  • Is een combinatie van spel en reflectie;
  • Er wordt altijd ingegaan op aannames en vaste patronen binnen het spel en binnen de samenwerking;
  • De workshop duurt minimaal 3 uur;
  • Activeert creatief denken individueel en in samenwerkingsverband.

Toepassingen ‘Out of the box’ Escape

  • Voorbereiding op een brainstorm;
  • Onderdeel van een training;
  • Onderdeel van een beleidsdag;
  • Kan op een uitgebreidere manier onderdeel zijn van een game, die onder een teamcoaching ligt.

Meer info over het loslaten van patronen, werken aan teambuilding en activeren van creativiteit 

Ben je benieuwd wat de ‘Out of the box’ Escape kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Voor meer informatie over het loslaten van patronen, werken aan teambuilding en activeren van creativiteit kan je contact met ons opnemen.

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons