Vernieuwend leiderschap

Wat is Duurzaam Leiderschap?

Activeer het duurzaam leiderschap gericht op de toekomst

Mensen kunnen zich pas ontwikkelen als het juiste leiderschap in de organisatie aanwezig is. Veel controle en strakke richtlijnen zorgen voor minder wendbaarheid, lef en creativiteit. Maar hoe zorg je dan dat je overzicht houdt? Hoe zorg je dat de processen goed blijven lopen? Voor veel managers zijn dit lastige vraagstukken. Hoe zorg je voor het juiste leiderschap in je organisatie, waarbij doelen gerealiseerd worden, maar ook je medewerkers de ruimte krijgen waarbinnen ze wendbaar kunnen zijn, lef durven tonen en er ruimte is voor creativiteit? Een organisatie waarbij je de duurzame ontwikkeling van je mensen stimuleerd en meer gericht bent op lange termijn resultaten en doelen, dan op de korte termijn. Hiervoor ontwikkelen wij een leiderschaps training gericht op duurzame ontwikkeling van het team, waarbij de lange termijn doelen die je wilt bereiken met je team of organisatie centraal staan in het hele traject en tools worden aangeboden, om deze doelen te bereiken. Je hebt dus een leiderschapstraining gericht op het duurzaam ontwikkelen van je team & doelen gerealiseerd.

Duurzaam Leiderschap is gericht op de juiste balans tussen persoonlijke, sociale, ecologische en economische belangen met als doel groei voor mens en organisatie, op korte en lange termijn. Een duurzaam leider geeft leiding vanuit authenticiteit en persoonlijk leiderschap.  Hoofd, hart en handen werken samen om doelen te realiseren. Duurzaam leiderschap is een relatief nieuwe vorm van leiderschap en sluit aan bij andere ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. Wij hebben deze theorie vorm gegeven op basis van: de 3 P’s (People – Planet – Profit en de theorie over Secure Base Leadership en Franklin Covey.

Wij starten hierbij met de basis: Het creëeren van een werkcultuur waarin werkplezier bestaande uit Veiligheid & Vertrouwen, Verbinding, Verwondering en Verrassing centraal staan.

Als medewerkers plezier hebben in hun werk komt er de behoefte erbij te horen, onderdeel zijn van een team of tribe. Dat is de volgende fase, die in je leiderschap dan centraal staat: Het zorgen, dat mensen voelen onderdeel te zijn van een team of tribe. En dat dit een inclusieve omgeving is waar ruimte is voor individuele talenten en uitdagingen.

Vervolgens willen medewerkers als ze zich ergens bij voelen horen ook graag ontwikkelen en beter worden. Hier komt jouw manier van opleiden van je mensen om de hoek kijken. Ben jij in staat de ideale omgeving te bouwen, waarbinnen mensen zich kunnen ontwikkelen. Welke ruimte geef je? En maak je optimaal gebruik van je resources, die je hebt?

Tot slot komt dan het echte presteren om de hoek kijken. Als de 3 onderliggende fases van de piramide goed doorlopen zijn, willen medewerkers graag goed presteren en vinden ze het fijn, hierover in gesprek te zijn. Hoe doe je dat zonder de onderliggende stappen teniet te doen? Hierbij komen de lange termijn doelen ook echt centraal te staan en hoe je deze gezamenlijk als team gaat bereiken.

 

Game Changer Magazine L&D editie '23

Download hieronder het Game Changer Magazine Learning & Development met ons artikel over waarom spelen en leren zo goed samengaan.

Game Changer Magazine L&D

Leidinggeven aan Verandering

Bij elke verandering of het nu gaat om gedragsverandering, een verandering in werkwijze of systeem, de leidinggevende is een crusiaal onderdeel in het resultaat. Speciaal hiervoor hebben wij diverse programma's:

- Leidinggeven aan Verandering

- Workshop Vernieuwend Leiderschap

Voor het ontwikkelen van het talent in je organisatie en zorgen, dat ze future proof zijn hebben we:

- Talent Academy

En om met je team echt een verandering in gang te zetten:

- De Box vol Werkplezier

Alles is mogelijk, als je genoeg lef hebt.”

J.K. Rowling

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons