Box vol Werkplezier

De leukste manier van werken aan teameffectiviteit en werkplezier verhogen

Creëer als team een energieke en betrokken werkcultuur

Wil je medewerkers die betrokken en energiek met hun werk bezig zijn? Geen uitval of snelle doorstroom, maar binden en boeien van goede medewerkers? Een werkcultuur creëren of verder stimuleren waar de creativiteit en inzichten van medewerkers optimaal benut worden? Hoe kan je als team werken aan teameffectiviteit en werkplezier verhogen? Hoe kan je als leider werken aan een optimale werkcultuur? De trainingen en interventies van De Box vol Werkplezier helpen je het werkplezier verhogen en de teameffectiviteit optimaliseren!

Hoe kan je werkplezier verhogen?

De Box Vol Werkplezier is een traject dat bestaat uit zowel training, advisering als een spel. Het daagt management en teams uit om op energieke en actieve wijze samen deze cultuur te creëren. De kracht van spelen staat hierin centraal, waarbij jij als collega/manager op luchtige en originele wijze anderen activeert.

De Box vol Werkplezier brengt:

 • Inzicht in de betrokkenheid & energie in je team op 4 verschillende pijlers;
 • Een gericht plan van aanpak om de cultuur een boost te geven op het gebied van binden & boeien;
 • Teamleden die zelf verantwoordelijk gemaakt worden voor de werkcultuur en hun rol hierin;
 • Een management wat zelf in staat is medewerkers te ondersteunen in deze verandering;
 • Een organisatie met een cultuur waar mensen met plezier werken en daarmee zicht op betere prestaties van de organisatie.
 • Een methodiek die niet stopt na de trainingsdag(en), maar een duidelijk plan van aanpak biedt voor de maanden daarna, om gezamenlijk of zelf verder met werkplezier aan de slag te gaan. Daarmee wordt er een blijvende verandering in gang gezet.

Onze visie op het verhogen van werkplezier

We leven in een snel veranderende wereld waarin dilemma’s steeds complexer worden. Om dit het hoofd te bieden, is het noodzakelijk medewerkers te binden en boeien en hen gemotiveerd te houden. De millenials schakelen snel en ook andere generaties worden getest op hun aanpassingsvermogen. Het creëren van een cultuur met betrokken, energieke medewerkers wordt elke dag ingewikkelder. Juist in een periode waarin er meer gevraagd wordt van onze medewerkers, is het van belang om te werken in een cultuur waar men de ruimte voelt om mee te doen, te ontwikkelen en vervolgens resultaten te halen. Om deze cultuur te creëren, is het van belang om bij de basis te beginnen. Werkplezier is volgens onderzoek een van de belangrijkste factoren als het gaat over binden en boeien en leidt tot verhoogd bedrijfsresultaat. Laat je medewerkers ook met passie en een schouders eronder mentaliteit het steeds veranderende werk het hoofd bieden. 

De Box vol Werkplezier is ontstaan toen we steeds meer teams en organisaties zagen worstelen met thema’s als binden en boeien, optimaal resultaat behalen en werkplezier. Vanuit onze ervaring met het werken met teams, het aansturen van organisaties en het observeren van de processen die we adviseren en begeleiden, hebben we enkele patronen in kaart gebracht. Hierbij zijn we tevens geïnspireerd door bekende methodieken als Covey en FISH! We merkten hierbij dat in diverse teams het lastig is om de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk te maken en laten zich snel weer meeslepen in de orde van de dag. Vanuit deze methodieken gekoppeld met onze ervaring is de Box vol Werkplezier ontstaan. 

De Box vol werkplezier bestaat daarom uit een traject dat uit diverse onderdelen bestaat als trainingen voor zowel management als medewerkers, een spel voor op de werkvloer en advisering. Hierin staan de volgende pijlers centraal:

 

 • Verwonderen – ervaar zonder oordeel of mening en met een oprechte, open blik de situatie in je opnemen. Stel vragen, toon begrip en kijk dan hoe je ver kunt komen in de samenwerking;
 • Verbinden – verdiep je in de vraagstukken en belangen van de ander en probeer de gezamenlijke belangen te achterhalen. Verbinden kan op vele vlakken van inhoud tot samenwerking, van overeenkomsten in stijl en gedrag tot normen en waarden;
 • Verrassen – verras de ander d.m.v. spel, humor, creativiteit of iets extra’s doen. Overtref iemands verwachtingen. Verblijd iemand met het onverwachte! Verrassen kan op diverse manieren zoals inhoud, resultaat en samenwerking. Maak het leuker!;
 • Veiligheid & Vertrouwen – creëer een omgeving waar men zich vrij voelt om te verbinden, te verwonderen en te verrassen. Hoe zorg jij ervoor dat mensen zich bij jou of je afdeling vrij voelen om open en eerlijk te communiceren en er ruimte is om feedback te geven en te ontvangen?
Ontvang de brochure of 12 challenges uit de Box vol Werkplezier

In de brochure krijgt u een korte toelichting over de Box vol Werkplezier.

We delen ook graag alvast gratis 12 challenges uit de Box vol Werkplezier met u ter inspiratie en om zelf een kleine start te kunnen maken.

Mocht u meer willen weten over de Box vol Werkplezier, dan nemen we u graag mee in onze visie.

Box vol Werkplezier

Verbeter de teameffectiviteit met de Box vol Werkplezier

Kenmerken Box vol Werkplezier

 • De 4 pijlers worden altijd doorleeft d.m.v. diverse oefeningen en spellen;
 • Minimaal 1 van de pijlers wordt met het team doorgenomen;
 • Het is een teammethodiek, waarin je samen kijkt naar de samenwerking;
 • Je kunt dit toepassen in een inspiratiesessie, een training of een traject;
 • De echte diepgang ontstaat door te werken met een 0- en 1-meting;
 • Leidinggevenden worden hierin uitgedaagd zorg te dragen voor het grootste deel van het verandertraject;
 • Het traject gaat uit van het vooral vooruit kijken naar wat we willen en dat waarmaken i.p.v. kijken naar wat er allemaal verkeerd gaat;
 • Het traject is vooral geschikt voor bedrijven/afdelingen waar veiligheid & vertrouwen al voldoende is;
 • Het grootste deel van het traject vindt samen op de werkvloer plaats;
 • We gaan uit van maximaal 12 deelnemers op 1 trainer;
 • De dagen hebben een mooie combinatie van fun en diepgang.

Toepassingen Box vol Werkplezier

 • Teameffectiveit;
 • Ondersteuning van een verandertraject;
 • Energy boost;
 • Creëeren juiste werkomgeving;
 • Creëeren van werkplezier op teamniveau.

Meer info over werken aan teameffectiviteit en werkplezier verhogen

Ben je benieuwd wat de Box vol Werkplezier kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Voor meer informatie over deze complete en leuke vorm voor het werken aan teameffectiviteit en werkplezier verhogen kunt u contact met ons opnemen.

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons