Friday Night at the ER

De game voor samenwerken, besluitvorming en innovatie

Wilt u uw team in beweging brengen? Samenwerking verbeteren? innovatief nadenken? Friday Night at the ER is een ervaringsgerichte leermethode, die u daarin verder helpt. Tijdens het spelen van Friday Night at the ER gaan de spelers aan de slag met het runnen van een afdeling in een ziekenhuis. De verhelderende en soms confronterende inzichten sluiten aan bij vele veranderopgaven en teamontwikkelingen. De spelers gaan naar huis met waardevolle inzichten en concrete, gezamenlijk geformuleerde acties. De methode is gebaseerd op drie pijlers: samenwerken, data-gedreven besluitvorming en innovatie. De vraag is natuurlijk of de deelnemers hierin ook optimaal samenwerken, openstaan voor nieuwe werkwijzen en als de beslissingen ook op basis van de juiste gegevens worden genomen. Na de sessie gaan we uitgebreid nabespreken op de 3 pijlers en maken de link met de toegevoegde waarde voor de dagelijkse praktijk.

In de simulatie worden teams bestaande uit vier personen uitgedaagd om een druk ziekenhuis te leiden gedurende een gesimuleerde periode van 24 uur. Patiënten en personeel arriveren en vertrekken, workloads zijn ongelijk, gebeurtenissen duiken onverwachts op, spelers moeten beslissingen nemen en met elkaar in gesprek – en scores verzamelen zich. Spelers voeren verschillende functies uit, maar beseffen zich uiteindelijk dat ze ook van elkaar afhankelijk zijn. Ze worden onder druk gezet door tijdslimieten, kwaliteits- en kostenmaatregelen en interacties met collega’s. Ze ontdekken dat ze kwaliteits- en kostenproblemen alleen kunnen oplossen als ze grensoverschrijdend samenwerken, openstaan voor nieuwe werkwijzen en als ze hun beslissingen baseren op goede analyses van de juiste gegevens. Na de simulatie brengt een begeleide ‘groepsdebrief’ de belangrijkste lessen aan het licht en worden praktische verbeterkansen voor uw organisatie benoemd.

Het is een ervaringsgerichte leermethode, waarbij de spelers op een leuke wijze gaan leren hoe ze hun processen en resultaten kunnen verbeteren. We maken tijdens de sessie uiteraard een doorvertaling naar de dagelijkse praktijk. Het spel is geschikt voor kleine en grote groepen. Specifieke doelstellingen kunnen in de sessie gehandeld worden.

 

De interactieve nabespreking

De methode richt zich op het ontdekken van de gezamenlijke verantwoordelijkheid en vervolgens het vernieuwen van een proces. Samenwerking, verbinding en kennisdeling zijn hierbij essentieel. Na het spelen van het spel en het invullen van de score formulieren, begeleidt de programmaleider deelnemers door een interactieve debrief met oefeningen en een rijke discussie. De debrief zal inzichten en ideeën op het gebied van de drie pijlers, samenwerken, data-gedreven besluitvorming en innovatie naar boven brengen. Het zal gedragsverandering stimuleren. Deelnemers kunnen lessen in praktijk brengen wanneer ze terugkeren naar hun werk.

Wat kun je met de game 'Fridaynight at the ER' in het ontwikkelen van samenwerking, besluitvorming en innovatie?

Kenmerken

 • Bij het spel ga je kijken naar jouw gedrag op gebied van samenwerken, data gestuurde besluitvorming en innovatie;
 • Alle deelnemers zijn actief betrokken en hebben een actieve rol;;
 • Per 4-5 deelnemers speel je 1 spel, bij meer deelnemers speel je in kleine groepen het spel aan verschillende;
 • Wordt begeleid door een ervaren trainer/facilitator;
 • Is per facilitator geschikt voor groepen van 4 tot 30 personen;
 • Heeft een minimale duur van 2,5 uur;
 • Is naast buitengewoon leerzaam ook leuk!

Toepassingen

 • Verbetering van de samenwerking tussen teams of afdelingen;
 • Voorbereiding op grote verandering;
 • Introduceren van de principes en methoden zoals systems thinking;
 • Introduceren van organisatieverandderingen in lijn met de pijlers samenwerken, innovatie en data-gedreven besluitvorming;
 • Verduidelijking succesfactoren van zelfsturende werkteams, klanttevredenheid, conflictbeheer of verandermanagemenet;
 • Voor een leerzame teambuilding;
 • Als onderdeel van een academy;
 • Als inspiratiesessie over samenwerken, besluitvorming of innovatie;
 • Verras ons met uw vraag en wij zoeken de toepassing….

Meer info over spelend inzicht krijgen in samenwerken, besluitvorming of innovatie met de game ‘Fridaynight at the ER’

Ben je benieuwd wat de game ‘Fridaynight at the ER’ kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Voor meer informatie over “Fridaynight at the ER’ kun je contact met ons opnemen.

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons