GeoFort Team Experience

Geofort Team Experience

Ontwikkel duurzaam samenwerken tijdens een experience met je team

Tijdens deze dag vol uitdagende opdrachten, zoektochten, puzzels en reflecties gaat het team op ontdekkingstocht over het Forteiland van het museum het GeoFort te Herwijnen en werken ze aan de ontwikkeling van duurzaam samenwerken. Met elkaar gaan ze aan de slag om de klimaatklok te stoppen. Onderweg krijgen ze diverse opdrachten uit te voeren. Ben je op tijd voor de afspraak? Kunnen jullie deze opdrachten a la ‘Wie is de Mol’ en ‘Fort Boyard’ met elkaar goed uitvoeren en zo samen ervoor zorgen, dat de klimaatklok gestopt gaat worden?

Duurzaam samenwerken is met elkaar vanuit een duurzame relatie zorgen dat het beste resultaat neergezet wordt voor klant, samenleving en organisatie op langere termijn. We hebben deze theorie vormgegeven op basis van de 3 P’s (People – Planet – Profit) en de theorie over teamfrustraties van Patrick Lencioni.

Tijdens de dag starten we met een Kick-off met inspiratie rondom de theorie van duurzaam samenwerken en de context waarbinnen deze dag vanuit de organisatie gaat plaatsvinden. Het team krijgt hier de reistas waarin alle info zit, die ze opstart voor de Experience.

We werken met diverse opdrachten, waarbinnen we ook met vragen werken, die gekoppeld zijn aan de theorie van duurzaam samenwerken gecombineerd met vragen, die bv passen bij de lange termijn visie en doelen van de organisatie.

Tijdens de dag vinden er 2 FortRaden plaats. Een moment van rust en bezinning. Tevens het moment waarop de teamleden naar elkaar uitspreken hoe de samenwerking tot nu toe gaat en hoe dingen beter kunnen. Hiervoor gebruiken we diverse voorwerpen uit de reistas, die gekoppeld zijn aan gedrag. Deze voorwerpen gaan ze elkaar geven op basis van talenten en uitdagingen van de deelnemers. In de 2e reflectieronde staan we hier wederom bij stil en kijken we naar een link met de praktijk situatie.

Als toevoeging kan er gekozen worden, om de dag uit te breiden met een TeamAnalyse voorafgaan aan de dag; Een extra dag om echt te verdiepen op de brainstorm en de resultaten of een verdieping aan de hand van TeamCoaching.

 

Maak met elkaar een gericht plan en ontwikkel duurzaam samenwerken

Als de klimaatklok gestopt is, of de tijd voorbij is komt er ruimte om te gaan kijken wat we geleerd hebben hiervan. Dit kan op verschillende manieren:

TeamCoaching: Hierin gaan wij onze observaties delen en bespreken met het team. We gaan verbanden leggen, tussen wat er die dag gebeurd is en hoe dit terugkomt in de praktijk. Hiervoor maken we gerichte afspraken met elkaar. We werken hiervoor o.a. met Deep Democracy, om te zorgen dat alle wijsheid uit de groep goed meegenomen wordt.

Een BrainStormBaan: We gaan langs diverse inspirerende locaties op het GeoFort en stimuleren verschillende delen van het brein. Elke keer staan we stil bij 1 of meer vragen en ga je individueel brainstormen. Na de BrainStormBaan ga je met elkaar aan de slag met het samenbrengen van de inspiratie en maak je een 1e aanzet voor een plan van aanpak. In de 2 daagse versie, zal de BrainStormBaan en het uitwerken naar een plan op de 2e dag plaatsvinden en is er meer ruimte voor de uitwerking van het plan en presentaties.

Download de brochure over de GeoFort Team Experience

In deze PDF krijgt u een korte toelichting over de GeoFort TeamExperience en de ontwikkeling van duurzaam samenwerken.

Wil je als trainer zelf met deze methode werken, dan is dat ook mogelijk. Mocht u meer willen weten over deze of andere leerervaringen, dan nemen we u graag mee in onze visie.

DOWNLOAD

Stuur download link naar:

Ik ben er mee akkoord dat mijn mailadres bekend wordt bij deVernieuwers en weet dat deze nooit zal worden gedeeld met iemand anders.

Wat kun je met de GeoFort Team Experience in de ontwikkeling naar duurzaam samenwerken?

Kenmerken

 • Je speelt met elkaar in de buitenlucht en in de gebouwen van een prachtig museum Fort;
 • De dag kan voorafgegaan worden door een teamscan, die als input geldt voor de dag;
 • Bij het spel ga je kijken naar jullie duurzame samenwerking en de uitdagingen daarbinnen;
 • Alle deelnemers zijn actief betrokken en hebben een actieve rol;
 • Per 4-10 deelnemers speel je in 1 groep. Bij meer deelnemers ga je in meer groepen werken;
 • Wordt begeleid door een ervaren facilitator en minimaal 1 teamcoach;
 • Er vinden 2 FortRaden plaats waarbij we kijken naar de effectiviteit van de samenwerking;
 • Wordt in overleg met de opdrachtgever vormgegeven, passend bij de vraag;
 • Heeft een minimale duur van 1 dag, maar kan ook in 2 dagen gedaan worden;
 • Is naast buitengewoon leerzaam ook leuk!

Toepassingen

 • Boost in een traject rondom verandering, B-corp ontwikkeling, Impact organisatie worden;
 • Start van een verandertraject;
 • Als onderdeel van een teamtraject;
 • Ontwikkel Duurzaam Samenwerken in je team;
 • Voor een leerzame teambuilding;
 • Als scan van waar je staat als team;
 • Als inspiratiesessie over verandering en gedrag;
 • Verras ons met uw vraag en wij zoeken de toepassing….

Meer info over spelend ontwikkelen van een duurzame samenwerking met de GeoFort Team Experience

Ben je benieuwd wat de GeoFort Team Experience kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Wil je als trainer zelf met deze methode kunnen werken? Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact met ons opnemen.

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons