Vernieuwend trainen

Hoe zorg je voor leiderschapsontwikkeling?

Training persoonlijke ontwikkeling & leiderschapsontwikkeling met behulp van creatieve werkvormen

Elk vraagstuk vraagt een andere oplossing. We houden niet van standaard trainingen en ontwikkelen, daarom altijd in maatwerk de meest passende leerervaring. Om te werken aan persoonlijke ontwikkeling & leiderschapsontwikkeling in onze trainingen en trajecten maken we gebruik van onze kennis uit de (neuro-) Psychologie en diverse trainingsmodellen, zoals de Roos van Leary, Situationeel Leiderschap, Beïnvloedingsvaardigheden, Communicatievaardigheden, 7 eigenschappen van Covey en nog veel meer. Onze trainingen, academies en trajecten worden zoveel mogelijk blended vormgegeven, waarbij we rekening houden met 70-20-10, om tot een optimaal leerrendement te komen. Tevens willen we graag de deelnemers de mogelijkheid geven, om te kiezen uit diverse werkvormen en leerinterventies, om optimaal in te spelen op hun leervoorkeuren en ze aan te zetten tot willen leren (zie Leren Leren). We hebben diverse bouwstenen, waarmee we de oplossingen vormgeven. Buiten de methodieken, die we gebruiken maken we veel gebruik van diverse creatieve werkvormen zoals:

  • Ervaringsleer – Acteurs, Outdoor trainingen, Virtual Reality, rollenspellen e.d.;
  • Spelelementen – Managementgames, bordspellen, spelende werkvormen, theatersport, LEGO Serious Play, e.d.

Werkvormen & methodieken in trainingen en trajecten

De specifieke methodieken & werkvormen waar we regelmatig gebruik van maken in onze trainingen persoonlijke ontwikkeling & leiderschapsontwikkeling zijn hieronder weergegeven. De manier waarop we ze integreren hangt van het vraagstuk af. Afhankelijk van het vraagstuk werken we met 1 of meerdere passende werkvormen & methodieken.

Game Changer Magazine L&D editie '23

Download hieronder het Game Changer Magazine Learning & Development met ons artikel over waarom spelen en leren zo goed samengaan.

Game Changer Magazine L&D

Leidinggeven aan Verandering

Bij elke verandering of het nu gaat om gedragsverandering, een verandering in werkwijze of systeem, de leidinggevende is een crusiaal onderdeel in het resultaat. Speciaal hiervoor hebben wij diverse programma's:

- Leidinggeven aan Verandering

- Workshop Vernieuwend Leiderschap

Voor het ontwikkelen van het talent in je organisatie en zorgen, dat ze future proof zijn hebben we:

- Talent Academy

En om met je team echt een verandering in gang te zetten:

- De Box vol Werkplezier

Wat we met plezier leren, vergeten we nooit.

Alfred Mercier

Kunnen we helpen?

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse inspiratie met theorie, tips, inspiratiesessies en werkvormen over Leiderschap, Verandering, Samenwerken.

Contact
Poortstraat 81
3572HE Utrecht

T. 06 115 99 375
E. info@de-vernieuwers.nl

Algemene voorwaarden
Privacy Policy

volg ons