Heart Selling

Een spel waarin samenwerken en communicatie centraal staat

Wilt u uw team in beweging brengen? Samenwerking verbeteren? Vertrouwen in het team verbeteren en leren wat dat beinvloed? Met het spel Heart Selling staat samenwerken en communicatie centraal. En dan specifiek gericht op het bouwen van relaties binnen het team en daarbuiten. Ook conflict management is daarbij relevant. Het team gaat in 4 groepen (stammen) in verschillende rondes met elkaar aan de slag om hun doel te bereiken. Na de sessie gaan we uitgebreid nabespreken op het gedrag wat we gezien hebben in het spel en maken de link met de toegevoegde waarde voor de dagelijkse praktijk.

In 4 groepen (stammen) gaat de groep aan de slag om zich voor te bereiden op een groot festival in het land Metalogia. Tijdens dit festival zullen zij een speciaal symbool presenteren, om het respect van de andere stammen in Metalogia te verkrijgen. Helaas hebben ze zelf niet alle onderdelen van dit symbool en zullen hiervoor moeten onderhandelen. Het spel bestaat uit verschillende speldagen, waarbij overdag er tijd is om te onderhandelen met de andere stammen en in de nacht, men zich kan voorbereiden op de volgende dag. De onderhandelingen zullen niet altijd makkelijk zijn. Alle stammen willen het respect van de “Hoge Priester” winnen en belangen kunnen elkaar in de weg zitten. In de nacht zijn er ook goede geesten, die cadeautjes achterlaten, die mogelijk de volgende speldag weer kunnen helpen. Tot slot is er het festival, waarin elke stam hun symbool gaat presenteren en de “Hoge Priester” aangeeft wat het symbool waard is. Er is 1 ding relevant tijdens het hele spel: “Sommige dingen worden pas duidleijk, als je het aan het doen bent…..”

Het is een ervaringsgerichte leermethode, waarbij de spelers op een leuke wijze gaan leren hoe ze de samenwerking en hun communicatie kunnen verbeteren.

 

De interactieve nabespreking

Tussendoor heeft men met de teams natuurlijk al gereflecteerd op hoe ze als team aan het samenwerken zijn en hoe ze een volgende ronde handiger kunnen spelen. Na het festival met alle rituelen gaan ze naar de slotreflectie. Hierin gaan we stil staan hoe de planning, communicatie en afstemming binnen een stam plaatsvonden. Natuurlijk gaan we ook stil staan hoe dit was tussen de stammen. Hoe wist men goede relaties op te bouwen met elkaar en hoe werd vertrouwen opgebouwd of afgebroken? Voor de uiteindelijke winnaars gaan we ook nog dingen toevoegen. De groepen gaan een zelf perceptie en een perceptie van de andere groepen geven. Hierna nemen we dit mee in de puntentelling en blijkt ineens, dat niet alleen resultaat er toe doet, maar ook waardering van anderen. Hierna gaan we dit ook vertalen naar de praktijk.    

Wat kun je met het spel Heart Selling in het ontwikkelen van samenwerken, communicatie en het bouwen relaties?

Kenmerken

 • Bij het spel ga je kijken naar jouw gedrag op gebied van samenwerken, communicatie, opbouwen vertrouwen, bouwen relaties;
 • Alle deelnemers zijn actief betrokken en hebben een actieve rol;
 • Je speelt in 4 groepen;
 • Wordt begeleid door een ervaren trainer/facilitator;
 • Is geschikt voor groepen van 8 tot 24 personen;
 • Heeft een minimale duur van 2,5 uur;
 • Is naast buitengewoon leerzaam ook leuk!

Toepassingen

 • Verbetering van de samenwerking tussen teams of afdelingen;
 • In een training over Bouwen relaties, Vertrouwen opbouwen, Conflictmanagement, Samenwerken onder stress, Bewustwording van (non-verbaal) gedrag e.d.
 • Verduidelijking succesfactoren van zelfsturende werkteams, conflictbeheer of verandermanagement;
 • Voor een leerzame teambuilding;
 • Als onderdeel van een academy;
 • Als inspiratiesessie over samenwerken, communicatie, onderhandelen;
 • Verras ons met uw vraag en wij zoeken de toepassing….

Meer info over een spel waarbij samenwerken en communicatie centraal staat met Heart Selling

Ben je benieuwd wat het spel Heart Selling kan betekenen voor jouw organisatie en medewerkers? Voor meer informatie over Heart Selling kun je contact met ons opnemen.